Kezdőlap > ȘTIRI > Festivalul de cârnați Nicolești!

Festivalul de cârnați Nicolești!

festivalul de carnati

ATENȚIE! Acest articol a fost tradus din limba maghiară automat de google translate.

Vreme adevărată de iarnă, o mulțime de delicatese, concurs de umplutură de cârnați.

Festivalul de Cârnați a fost organizat pentru a zecea oară în acest an la Csíkszentmiklós. Temperatura în minusuri nu i-au descurajat pe 11 februarie să viziteze terenul local de fotbal, unde atmosfera bună a festivalului de cârnați a fost pusă în valoare de muzicieni populari, concursuri, spectacole tradiționale și pline de umor și pálinka care însoțea preparatele din carne de porc. Treizeci și cinci de echipe s-au înscris în concursul de umplut de cârnați în 2023 pentru a afla cine poate face cel mai gustos cârnați. Pe lângă cele cinci echipe locale de voluntari, așezările surori din Ungaria, grupuri prietenoase din județele învecinate și satele din jur au concurat în competiție. Fiecare echipă, desigur, și-a propus să asambleze cârnații pe baza propriei rețete, iar fiecare i-a făcut în felul său. După deschiderea oficială, participanții au putut urmări și sacrificarea porcilor. Munca echipelor a fost evaluată de un juriu format din patru, iar cei care au venit la eveniment doar ca vizitatori au putut degusta delicioșii cârnați după ce au cumpărat jetoane.

Juriul format din patru persoane este format din Ferenc Dékány, membru al Ordinului Masa Albă Maghiară, Ordinul Szent István din Kalocsa și Ordinul Sf. Vince al Vinului, Zoltán Hajduk, membru al Ordinului Masa Albă Maghiară a Transilvania, ambasador gastronomic și deținător al recordului Guinness la fabricarea cârnaților, Árpád Benedek, ambasador gastronomic al Gyergyószentmiklós, căpitanul șef al Cavalerilor Free Fire din North-Székelyföld, și Csaba Pálffy din Székelyudvarhely, membru al Cavalerilor Albi Transilvăneni Maghiari. Cavalerii de foc. Cei mai delicioși cârnați au fost pregătiți de echipa doamnelor de la Faluvég și de personalul Centrului de Asistență Medicală Szepvíz. Cârnatului i-au dat savoarea de casă și deosebită direct din brânză de oaie, smântână de casă, vin și usturoi din cămara casei.

Noi înșine am participat la eveniment în culorile Harmopanului, am făcut cârnați de brutărie cu brânză și picant, iar pentru decor nu am făcut orice cabană din pâine: mulți oameni au rămas uimiți pentru că gardul era din cârnați. Nu a fost tocmai o simplă meserie. Am ajuns la eveniment la ora 8 dimineața, minus 18-20 de grade, iar până s-a frământat carnea tocată, temperatura nici măcar nu coborase peste -15. Din fericire, încălzitorul pentru corp era la îndemână… ceea ce a făcut ca acea dimineață adevărată din bandă să fie oarecum mai suportabilă. Ziua a trecut repede și putem spune cu siguranță: ne-am distrat de minune. Cele două tipuri de cârnați de brutărie ale noastre au fost gata la timp, muzicienii ne-au pus muzică în urechi, ne-am întâlnit, am vorbit, ne-am făcut noi cunoștințe, am primit dar și dădeam. Soarele nu a răsărit pentru noi degeaba.

Știai că?

Uciderea porcului este sacrificarea tradițională a unui porc crescut în casă, prelucrarea cărnii și cina tradițională ulterioară de ceafă de porc, cârnați și varză umplută. Este de obicei una dintre cele mai populare tradiții ale gospodăriilor țărănești în timpul iernii, înainte de Crăciun și în zilele reci din ianuarie, care a devenit o experiență turistică populară și de păstrare a tradiției pentru oamenii din oraș de astăzi.

Pál Zoltán

Leave a Reply

Your email address will not be published.