Kezdőlap > ȘTIRI > Elevi premiați la Școala Profesională Venczel József!

Elevi premiați la Școala Profesională Venczel József!

kiválósági díj

Premiul de excelență a fost creat de compania Harmopan din Miecurea-Ciuc, pentru tinerii care participă la formarea profesională în domeniul industriei alimentare. Suma totală alocată fondului de premii este de 5400 de lei. Această bursă reprezintă o recompensa financiară pentru cei mai harnici și buni studenți. Suma oferită pote fi folosită la discreție de către beneficiarii.

Șase elevi care urmează cursurile de formare în industria alimentară au fost recunoscuți și au primit burse pentru prima oară prin acest program de excelență. În cadrul primei ediții a programului de excelență, au fost acordate două premii de locul întâi și patru premii pentru locul doi. Premiile au fost predate elevilor merituoși de către coordonatoarea de producție al firmei Harmopan, Éva Kovács.

– Decizia de a înființa bursa de excelență Harmopan a fost necesară pentru încurajarea și motivarea elevilor care frecventează școlile profesionale, dar si pentru ameliorarea lipsei de specialiști din industria de panificație care afectează economia la nivel local și național. Astfel am depus bazele unui program prin care dorim să contribuim la încurajarea elevilor care urmează cursuri de formare profesională în domeniu, deoarece am observat că ne confruntăm cu difcultăți de a găsi specialisti buni – a declarat Balázs Vizi, responsabilul de comunicare al companiei Harmopan, în răspunsul său către ziarul Hargita Népe.
Elevii își urmează studiile de specilitate în industria alimentară la Școala Profesională Venczel József. Mai mult de 15 elevi participă în fiecare zi la stagii de practică în brutărie și fabrica de napolitane.
– De la începutul lunii septembrie, ne am propus să lansăm un program de excelență mai extins, la care își pot depune candidatura toți elevii care urmează cursuri de formare profesională în industria alimentară la Școala József Venczel. Urmează să discutăm și să elborăm acest program împreună  cu conducerea școlii – a declarat Balázs Vizi.

Elevii premiați sunt:

Elevi ai școlii profesionale (muncitor calificat în brutărie și patiserie)

– Tatár Szende clasa XI. E (locul 1: 1200 lei)
– Kádár Erika Izabella clasa XI. E (locul 2: 750 lei)
– Takó Ilona clasa XI. E (locul 2: 750 lei)

Elevi ai școlii tehnice (tehnician în industria alimentară)

– Kacza Bernadett clasa XII. (locul 1: 1200 lei)
– Bodor Tímea clasa XII. (locul 2: 750 lei)
– Becze Melinda clasa XII. (locul 2: 750 lei)

Sursa: Hargita Népe, Farkas Endre

Leave a Reply

Your email address will not be published.