Kezdőlap > Kiemelt > Díjnyertes kemencés vekni

Díjnyertes kemencés vekni

Kiemelt, Kenyerek

Fedezze fel az ízek gazdagságát: Díjnyertes Kemencés Vekni!

Ez a termékünk a 2022-es GastroPan Expón elnyerte az év kenyere díjat, amely így kimagasló országos szakmai elismerést hozott.

Ennek a típusú kenyérnek az elkészítése hosszú és bonyolult folyamatot igényel, de a végeredmény minden percet megér. A Fehér kemencés vekni 480-as fehér búzalisztből, vízből, pityókából, élesztőből és sóból készül kovászos technológiával. A háromszakaszos technológia során a “kovászmag” elkészítését követően, a tésztát három alkalommal érleljük, majd formázzuk, kelesztjük és sütjük meg. Ez a folyamat gondoskodik az íz- és aromaanyagok megfelelő egyensúlyáról, amelye így igazi gasztronómiai élménnyé teszi ezt a különleges kenyeret. A tészta készítésekor nagy mennyiségű vizet és pityókát használunk fel, így a kenyér hosszabb ideig megőrzi frissességét.

Szavatossági idő: 1 nap

Súly: 1,50 kg

Allergén anyag: glutén

Tudtad?

A kovászos technológia egy hagyományos módszer a kenyér készítésére, amely egy erjesztett tésztaanyag (kovász) felhasználásával történik. A kovász magában tartalmazza a természetes élesztőgombákat és tejsavbaktériumokat, amelyek az erjedés során összetett kémiai reakciókat hoznak létre, így elősegítve az íz- és aromaanyagok kialakulását.

A kovászos technológiával készített kenyerek hosszabb érlelési és sütési folyamatot igényelnek, de ez a folyamat ugyanakkor nagyban hozzájárul az íz és az aromák összeállásához továbbá  lágyabbá és könnyebbé teszi a kenyeret. A kovászos technológia előnye, hogy javítja a táplálékkal szembeni toleranciát, a kenyér tartósabbá válik, mivel a kovász savas környezetet teremt, így segít megakadályozni a penész és a baktériumok növekedését.

Azonban a kovászos technológia alkalmazásához komoly szakértelemre és türelemre van szükség, hiszen a kovász előállítása és ápolása időigényes és bonyolult folyamat. A megfelelő hőmérséklet, páratartalom és időzítés kritikus fontosságú a kovászos technológia sikeres alkalmazásához.

Share