Kezdőlap > Összes > Alapanyagok > Fehér finomliszt [550]

Fehér finomliszt [550]

Alapanyagok

Összetevők: búza

Megvásárolható 1- és 2 kg-os kiszerelésben.

A szám a liszt csomagolásán: a liszt “hamutartalmára” utal. Minél nagyobb ez az érték, annál több a korpa a lisztben és színe annál sötétebb.

– 480-as liszt – fehér finomliszt (korpatartalma elenyésző), cukrászsütemények és apró péksütemények készítéséhez használják

– 550 -es liszt – fehér finomliszt, alacsony korpatartalmú. Péksütemények előállítására használják. Háztartásokban pedig sűrítéshez (habaráshoz, rántáshoz) panírozáshoz, palacsintatésztába, valamint kalácsokhoz, kelt tésztákhoz és süteményekhez használják.

– 650-es liszt – fehér búzaliszt, viszonylag több héjrészt tartalmazó őrlemény. A sütőiparban a különböző kenyérfajták alapanyagként kerül felhasználásra. Ez a legideálisabb lisztfajta fehér kenyerek és kelt tészták sütéséhez.

Eltérően a mai gyakorlattól, amikor a legtöbb malom már az őrlés során lisztjavítókat adagol a lisztekhez a Harmopan jó minőségű búza feldolgozásával gyárt saját malmaiban jó minőségű, természetes liszteket. Ezeket használva a kelt tészták lehet, hogy nem „nőnek” a kemencében olyan látványosan mint ahogy azt a reklámokban látjuk, de aki Harmopan lisztből süt bíztos lehet benne, hogy adaalékanyag mentes lisztet használ.

Share