Kezdőlap > Toate > Materie prime > Mălai extra

Mălai extra

Materie prime

Ingrediente: porumb

Fără gluten. În țara noastră, făina de porumb este cel mai des folosită pentru a face mămăligă. Cea mai potrivită pentru acest scop este făina de porumb cu granulație mai mare (mălai extra) produsă de Harmopan, dar în unele regiuni oamenii preferă și mămăliga preparată cu făină de porumb cu granulație fină (mălai superior), sau unii oameni preferă să folosească un amestec din cele două.  Însă ambele tipuri de făină de porumb sunt excelente pentru îngroșarea sosurilor, pentru găluște, supe cremă și pentru îmbogățirea umpluturilor de carne.

Cantități mici sunt recomandate pentru a fi adăugate în pâine, care va avea un gust ușor dulce și plăcut datorită făinii de porumb. De asemenea, poate fi folosită și în patiseria dulce.  Este important ca făina de porumb să fie proaspătă, pentru că, astfel are un gust dulce și un miros plăcut, cea veche devine amăruie cu ușurință.

Disponibili în sac de 5 kg

Share